preloader
به اندیشکده مطالعات فرانسه خوش آمدید

برنامه فرانسه برای مقابله با «اتباع الجزایری»/ تسهیلات ویژه در ماه رمضان

برونو روتایو: در چارچوب یک استراتژی «واکنش تدریجی» در برابر الجزایر، فرانسه قصد دارد فهرستی شامل «چند صد» تبعه الجزایری با «پرونده خطرناک» را به مقامات الجزایری ارائه دهد.

در بحبوحه تنش‌های دیپلماتیک میان پاریس و الجزیره، برونو روتایو، وزیر کشور فرانسه، روز دوشنبه ۳ مارس اعلام کرد که کشورش در حال تهیه فهرستی از صدها تبعه الجزایری با «پرونده‌های خطرناک» است که قصد دارد آن را به مقامات الجزایری ارائه دهد تا روند اخراج آن‌ها از فرانسه تسهیل شود.

او در مصاحبه‌ای با شبکه RMC/BFMTV گفت: «ما در حال تهیه فهرستی از چند صد نفر هستیم که دارای پرونده‌های خطرناک هستند […] البته، سطح خطرناک بودن آن‌ها متفاوت است […] این افراد که تابعیت الجزایری آن‌ها تأیید شده، به مقامات الجزایری معرفی خواهند شد تا آن‌ها را بپذیرند.»

افراد حاضر در این فهرست چه کسانی هستند؟

روتایو در توضیح بیشتر اظهار داشت که این افراد از دو گروه تشکیل شده‌اند:

 1- کسانی که در نظم عمومی اخلال ایجاد کرده‌اند

 2- افرادی که در فهرست مظنونان رادیکال و مرتبط با تروریسم قرار دارند

او افزود: واکنش الجزایر به این درخواست، «محک جدی» برای روابط دو کشور خواهد بود. «وظیفه من، حفاظت از فرانسوی‌هاست»

وزیر کشور فرانسه تأکید کرد که هدف او تأمین امنیت شهروندان فرانسوی است و به حادثه‌ای که اخیراً در مولوز رخ داد اشاره کرد: «من نمی‌خواهم آنچه در مولوز اتفاق افتاد، بار دیگر تکرار شود. در آنجا، یک تروریست یک مرد پرتغالی را به قتل رساند، در حالی که او باید در الجزایر می‌بود. ما بارها این فرد را برای اخراج به الجزایر معرفی کردیم، اما آن‌ها از پذیرش او خودداری کردند.»

او با اشاره به توافقات بین‌المللی تصریح کرد: «آنچه من می‌خواهم، این است که الجزایر برای تضمین امنیت فرانسوی‌ها، اتباع خود را بپذیرد، همان‌طور که قوانین بین‌المللی ایجاب می‌کند.» وی همچنین الجزایر را به عدم پایبندی به توافقات بین‌المللی متهم کرد.

روتایو به کنوانسیون بین‌المللی شیکاگو ۱۹۴۴ و توافق ۱۹۹۴ فرانسه و الجزایر اشاره کرد که به موجب آن، الجزایر موظف است اتباع خود را بپذیرد.

تسهیلات فرانسه برای امامان در ماه رمضان

در بخش دیگری از این مصاحبه، از روتایو درباره صدور ویزای ویژه برای امامان در ماه رمضان پرسیده شد. او گفت که هیچ تناقضی در این سیاست وجود ندارد و ادامه داد: «ما دهه‌هاست که برای امامان و قاریانی که برای ۴۰ روز به فرانسه می‌آیند، تسهیلاتی قائل شده‌ایم. این افراد تحت نظارت شدید قرار دارند.»

او تأکید کرد که ترجیح می‌دهد روحانیون رسمی برای مدت کوتاهی وارد فرانسه شوند تا اینکه برخی افراد، خود را امام معرفی کرده و سخنان تند و افراطی بیان کنند.

در انتقاد از حزب راست‌گرای «اجتماع ملی»، روتایو هشدار داد: «اگر ما موانعی برای انجام مناسک دینی شهروندانی که به اصول جمهوری احترام می‌گذارند ایجاد کنیم، در واقع زمینه جدایی‌طلبی را فراهم کرده‌ایم و آن‌ها را به سمت افراط‌گرایی سوق خواهیم داد.»

 منبع: خبرگزاری فرانسه (AFP)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *