پاریس، لندن و برلین: اقدام اسرائیل درباره نوار غزه، نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است
پاریس ، لندن و برلین خواستار رسیدن کامل، سریع و ایمن و بدون محدودیت کمک های بشردوستانه به غزه شدند.

وزرای امور خارجه کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه روز چهارشنبه با انتشار بیانیه ای مشترک تاکید کردند که اسرائیل باید به تعهدات بین المللی خود احترام بگذارد تا کمک های بشردوستانه به طور کامل، سریع، ایمن و بدون هیچ گونه محدودیت و مانعی به مردم غزه برسد.
سه کشور اروپایی یادشده در بیانیه خود هشدار دادند: وقفه در ورود کالاها و نیازهای اساسی فلسطینیان به نوار غزه آن طور که کابینه اسرائیل اعلام کرده است، میتواند نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه باشد. سه کشور تاکید کردند هیچ کس حق ندارد ارسال و توزیع کمکهای بشردوستانه در میان ساکنان یک منطقه جنگزده را تابع آتشبس کند یا از آن برای تحقق اهداف سیاسی خود استفاده کند.
اسرائیل به علت اختلاف نظر با حماس در مورد چگونگی ادامه آتش بس، روز یکشنبه تصمیم خود را برای توقف ورود کمک های بشردوستانه به نوار غزه اعلام کرد.
پس از بیش از 15 ماه جنگی که نوار غزه را ویران کرد، سرانجام از 19 ژانویه آتش بس شکننده ای در این منطقه به اجرا درآمد.
گیدئون سار، وزیر امور خارجه اسرائیل روز سه شنبه اعلام کرد کمک های بشردوستانه ای که برای ساکنان نوار غزه ارسال می شود، به “منبع اصلی درآمد” جنبش اسلامی فلسطینی (حماس) تبدیل شده است.
وزرای اروپایی در بیانیه خود یادآوری کردند که وضعیت انسانی در نوار غزه فاجعه بار است.
سه کشور یادشده در بیانیه خود آزادی “بدون قید و شرط همه گروگان های” در دست حماس را خواستار شدند و از جنبش حماس خواستند به رفتار ناپسند و تحقیرآمیز خود با گروگانها پایان دهد. آنها در بیانیه خود تصریح کردند : ما بر همبستگی قاطع خود با خانواده های گروگانهای اسرائیلی و مردم اسرائیل در مقابله با حملات تروریستی حماس در 7 اکتبر 2023 تاکید می کنیم.
در مرحله اول آتش بس در نوار غزه، 33 گروگان از جمله هشت کشته در ازای آزادی حدود 1800 اسیر فلسطینی به اسرائیل بازگردانده شدند. بر اساس مفاد توافق آتش بس که ژانویه گذشته حاصل شد، مرحله دوم توافق باید اجازه آزادی تمامی گروگان های زنده در نوار غزه را در ازای آزادی شمار دیگری از اسرای فلسطینی بدهد.
اما اسرائیل و حماس در مورد نحوه اجرای مرحله دوم آتش بس اتفاق نظر ندارند.